afbouw woning amsterdam

Studio SAAM heeft het ontwerp gemaakt voor de afbouw van een casco nieuwbouwwoning in Amsterdam-Noord. Duurzaamheid in de vorm van materiaalgebruik is een belangrijk uitgangspunt geweest gedurende het ontwerpproces. Er is gekozen voor het concept "ruwbouw is afbouw" waarmee wordt bespaart op de hoeveelheid materiaal in de afwerking. De beperkte vrije hoogte van de woning, en de wens om een extra verdieping te creƫren, vormde een grote uitdaging. We hebben gekozen om de mezzanine en binnenwanden uit te voeren met LKE houten kokerprofielen. Dit product geeft de mogelijkheid om een lichte en slanke verdiepingsvloer te realiseren met een duurzaam materiaal. Dit paste goed bij de uitgangspunten en wensen van de opdrachtgever. De vloer zal met trekstangen worden opgehangen aan casco vloeren en wanden, om zo de plattegrond open en flexibel te houden. De keuken van marmer en iepen hout is ontworpen door Studio SOOL.

Type interieur
Opdrachtgever particulier
Locatie amsterdam
Jaar 2020
Status prijs en contractvorming
Oppervlakte 218 m2
Aannemer ntb, studio SOOL (keuken)
Adviseur W2N bouwkundig ingenieursbureau, Ekoflin