Optopping vakantiehuis Zeeland

De basis van dit karakteristieke jaren 60 vakantiehuis is de 60x30 gascellen betonblokken. Hierdoor onstaat een horizontaal gevelbeeld beƫindigde met een slanke overstekende dakrand. Het ontwerp van studio SAAM borduurde voort op dit principe doormiddel van een houten optopping die met een lichte overstek op de bestaande structuur wordt gezet. Hoewel het bestaande gascellenbeton van zichzelf al enige mate van isolatie heeft wordt deze extra ingepakt met een aanvullende uitwendige isolatie laag welke afgewerkt wordt met een lichte stuclaag. De bovengelegen optopping is voorzien van thermische gemodificeerde houtendelen. Schilderen niet meer nodig en het hout is goed beschermd tegen het zeeklimaat. Het dak van de optopping wordt voorzien van zwart zink waardoor de zonnepanelen wegvallen in het gevelbeeld. Door de scherpe lijn tussen onderbouw en optopping blijft de geschiedenis van het gebouw leesbaar. De interne structuur van de begane grond blijft grotendeels intact, maar door het toevoegen van de extra verdieping biedt de woning nu ruimte voor een grote familie. De grondig isolatie van de gevel, aanbrengen van zonnepanelen en het gasloze verwarmingssysteem zorgen voor een comfortabele en duurzame vakantie ervaring.

Type Woningrenovatie
Opdrachtgever Particulier
Locatie Vrouwenpolder
Jaar 2021
Status in aanbouw
Oppervlakte 210 m2 BVO
Aannemer Bouwbedrijf Geertse
Adviseur CBBD Construction Bureau for Building & Design