renovatie sporthal midwoud

Het multifunctionele centrum van Midwoud bestaat uit een sporthal met kleedruimten en sanitaire voorzieningen, Cafe De Post en een theaterzaal. De sporthal is gebouwd in 1978. Het cafe en cultuurzaal zijn in 1995 toegevoegd en de laatste uitbreiding is gedaan in 2003. De opdracht was het gebouw te renoveren zodat het weer zou voldoen aan de huidige energieprestatie eisen. Het gebouw had een flinke energie rekening, het dak was lek, het was slecht verlicht, en de akoestiek was niet naar wens. Daarnaast waren de kleedkamers ook aan vernieuwing toe.

Het gebouw is gelegen tussen de weilanden van de omgeving Midwoud en Oostwoud. Het staat in een vlak en groen landschap, en is van ver zichtbaar. Om het gebouw te verankeren in zijn omgeving is het typische West-Friese landschap in abstracte vorm weergegeven in de gevels. De gevel bestaat uit geprofileerde staalplaten uitgevoerd in een drietal kleurtinten die elkaar op een speelse manier afwisselen. De gevels worden ingekaderd door witte lijsten. Door gebruik te maken van standaard maten en materialen kan deze kwalitatief hoogwaardige gevel betaalbaar worden uitgevoerd.

Type renovatie
Opdrachtgever Bestuur De Tripkouw
Locatie Midwoud, Noord-Holland
Jaar 2012
Status opgeleverd in 2015
Oppervlakte 1000 m2
Aannemer Vlaar & Vlaar
Adviseur Bouwkostenadvies TM Laan