renovatie vakantiehuis vinkeveen

Dit vakantiehuis stond al een tijdje leeg, was flink gedateerd en vervallen. Het was de wens van de opdrachtgever om hier met zijn gezin en eventuele gasten te kunnen genieten van de rust en natuur die de Vinkeveense plassen te bieden hebben. De opgave was om met minimale middelen een simpel, robuust en warm verblijf te maken. De kracht van dit project zit hem in het verwijderen van de aftimmeringen en stuc lagen waardoor originele materialen weer zichtbaar zijn geworden.

Op de begane grond zijn de muren weg gebroken waardoor een ruime woonkamer met open keuken is ontstaan. Het plafond is open gemaakt om de constructie zichtbaar te maken en tegelijkertijd meer lucht te creëren. De vloer is belegd met gezaagde waaltjes en de muren zijn voorzien van geschilderde houten planken. Er zijn extra toegangen naar het terras gemaakt en ter plaatse van de trap is een vide gezaagd voor een verbinding met de 1e verdieping. Op de eerste verdieping zijn 4 slaapvertrekken gerealiseerd. De masterbedroom is voorzien van een rond venster welke uitzicht geeft op de omliggende natuur. Het dak is hoogwaardig geïsoleerd en net zoals de muren afgetimmerd met geschilderde houten planken. Dit geeft een sterk lijnen spel en levendig karakter aan de woning.

Het gehele huis is voorzien van een nieuwe terras gemaakt van reclaimed azobe scheepsplanken, er zijn brede trappen gemaakt naar de tuin en een uitsparing voor de grote eik.

Type Renovatie
Opdrachtgever Particulier
Locatie Vinkeveen
Jaar 2020
Status Opgeleverd
Oppervlakte 140 m2
Aannemer Mathot Timmer- en Onderhoudsbedrijf
Adviseur CBBD Construction Bureau for Building & Design
Fotograaf Adriaan G. de Groot / Fotografie