concept store Light Matters

Deze eerste winkel van de online webshop Light Matters geeft de mogelijkheid bezoekers verlichting te ervaren, zien hoe verlichting in huis kan worden toegepast en kunnen leren over het technische aspect van verlichting.

Je komt binnen in een uitnodigende huiselijk sfeer. Wanneer je doorloopt neemt het bakstenen meubelstuk je mee langs verschillende type lampen en sferen. Uiteindelijk komt de klant uit in het lichtlab waar wordt geholpen met het toepassen van de juiste verlichting voor jouw project.

In het ontwerp zijn deze drie verschillende gebieden gescheiden middels één groot meubelstuk. De bakstenen podiums met rondingen en verschillende hoogtes maken de plek om de lampen goed tot zijn recht te laten komen. Hierboven hangen op verschillende plekken transparante polycarbonaat golfplaten, deze maken het licht in de andere gebieden diffuus om te voorkomen dat het kakofonie van verschillende lampen zou worden. Door gebruik te maken van ruwe materialen wordt het contrast groter met de strakke verlichting die er hangt. Uiteindelijk moeten de lampen de show stelen!

Type Winkel
Opdrachtgever Light Matters
Locatie Amsterdam
Jaar 2022
Status Opgeleverd
Oppervlakte 100
Aannemer BMM Groep