zicht op het slagenlandschap

De belangrijkste overweging voor de aankoop was de ligging en uitzicht op het prachtige Zaanse landschap. Dat er toevallig ook een huis op stond was van minder belang. “Sloop en nieuwbouw is ook een optie voor ons”, geen gekke gedachte want huis uit 1910 was in behoorlijk slechte staat. Na een uitgebreide studie is toch besloten om het bestaande pand te renoveren en uit te breiden.

Hierdoor is een uniek transformatie project ontstaan welke een moderne levensstijl combineert met een authentiek gevoel, waarbij de ontmoeting tussen oud en nieuw centraal staat. De aanbouw is geïnspireerd op de lokale architectuur met een ingetogen uitstraling vanaf de straat, maar opent zich aan de achterzijde met een grote glazen pui die een adembenemend uitzicht biedt over het aangrenzende natuurgebied.

De ruimtelijkheid van het project wordt gecreëerd door verschillende vides waarbij de diverse vloerniveaus in de woning verbonden worden door een imposante trap. Een bijzonder kenmerk van dit project is dat de oude buitengevel is gerestaureerd en volledig in het zicht is gehouden in de aanbouw. Zo ontstaat er een mooie balans tussen oud en nieuw, waarbij de geschiedenis van het pand behouden blijft.

Ten slotte is het project volledig verduurzaamd en voldoet daarmee aan de huidige duurzaamheidsstandaarden, waardoor het niet alleen een prachtige woning is maar ook een lage footprint heeft. Het resultaat is een unieke woning die de historie van de omgeving combineert met modern comfort, en de perfecte plek biedt om te genieten van het leven in de natuur.

Type Uitbreiding en renovatie
Opdrachtgever Particulier
Locatie Westzaan
Jaar 2019
Status Bouwaanvraag
Oppervlakte 150
Aannemer JC Nieuwenhuizen
Adviseur Studio Eco klimaatontwerp / CDDB constructie advies
Fotograaf Adriaan G. de Groot / Fotografie