nieuwsVoor het laatste nieuws kun je ons Instagram-account volgen: studio.saamBegin vorig jaar hebben we dit project in Haarlem opgeleverd. Het hele huis is gestript maar de jaren '30 details zijn behouden gebleven. In contrast met deze stijl is de uitbouw modern vormgegeven, in een grid van 60x60cm. De tegels en kastjes zijn uitgelijnd voor dit mooie rustige beeld. Geweldig werk van @tijs_keps_bouw. Gefotografeerd door @degrootag
15 september 2020
Check de foto's op onze site van het pas opgeleverde vakantiehuis in Vinkeveen. Link in bio. Mooie samenwerking met Aad van @timmerenonderhoudsbedrijf. 📷 door @degrootag
28 juli 2020
In afwachting van de gehele presentatie alvast een sneak preview van het vakantiehuis in Vinkeveen. Gezaagde waaltjes bedekken de hele begane grond vloer. Een kleine vide zorgt voor extra licht in de keuken. Verder is er voor gekozen om veel te behouden en enkel te schilderen, dat scheelt weer in materiaalgebruik. Het houten deck rondom zorgt voor een mooie overgang van binnen naar buiten. En een rond raam in de kopgevel zorgt voor een oogje op de Vinkeveense plassen. Foto’s door Adriaan de Groot @degrootag
14 juli 2020
De foto’s zijn binnen! Deze jaren ‘30 woning is volledig verbouwd en verduurzaamd. De woonkamer is helemaal opengebroken maar de ensuite verdeling die er in zat is in de vorm van de keuken teruggebracht. Op de overloop van de eerste verdieping is de zoldervloer weggehaald waardoor een hoge ruimte ontstaat die tot in de nok doorloopt naar zolder. Combinatie van mooi maatwerk en referenties naar klassieke details. Meer foto’s op onze website, link in de bio. Aannemer: @asrbouwbedrijf_bv meubelbouwer: @kwieziens Fotograaf: @mwahartnibbrig
10 maart 2020
We hebben zojuist het voorlopig ontwerp gepresenteerd van een loft op de Boterbloemstraat in Amsterdam Noord. We gaan met een 'ruwbouw = afbouw' methode werken om zo materiaal te besparen. Prefab CLT vloeren en binnenwanden, i.c.m. installatiewerk in het zicht, zorgen voor een rauwe look. Vet, en duurzaam.
6 maart 2020
Net een aantal dagen met de studio doorgebracht in 't Kaapse Duin op Terschelling, een mooie potentiële opdracht voor een uitbreiding van dit in de duinen verscholen vakantiehuis.
13 februari 2020
Daglichttoetreding, heel belangrijk in architectuur! En een van de grote uitdagingen bij deze verbouwing in Amsterdam, waarbij het souterrain bij de bovenliggende woning zal worden betrokken. Extra ramen zijn hier niet mogelijk. Zie hier voorbereidingen die zijn getroffen voor de oplossing: Een deel van de houten vloer is verwijderd en zal plaats maken voor een glazen plaat!
5 februari 2020
Zo langzamerhand begint ons 'nieuwe' kantoor al aardig op een architectenbureau te lijken. Veel wit, een beetje zwart, en hier en daar een plant :)
16 januari 2020
Fijne kerst en een duurzaam 2020!
21 december 2019
Afgelopen vrijdag zijn we met de studio langs een project geweest dat wij ontworpen hebben. Deze jaren ‘30 woning is volledig verbouwd en verduurzaamd. De woonkamer is helemaal opengebroken maar de ensuite verdeling die er in zat is in de vorm van een keuken teruggebracht. Op de overloop op de eerste verdieping is de zoldervloer weggehaald waardoor een hoge ruimte is ontstaan die tot in de nok doorloopt naar zolder. Een project met hoog afwerkingsniveau, mooi maatwerk meubilair gecombineerd met oude details. Zoek de verschillen! :)
8 december 2019
Het project op het Hembrugterrein heeft even stil gelegen vanwege de omgevingsvergunning maar is zojuist weer voortgezet. Onze opdrachtgever heeft hoge ambities op het gebied van circulariteit en hernieuwbare materialen. Deze loft gaat vet worden!
8 november 2019
De monumentale status van de ensuite verdeling, schouwen en plafonds eisen een voorzichtige omgang met de bestaande situatie. We trachten de ingrepen die in de jaren '90 zijn gedaan ongedaan te maken en met nieuwe moderne materialen het contrast op te zoeken in het interieur.
6 november 2019
... een tijdje terug was @fnelemans nog hard aan het zwoegen op de de door ons ontworpen vergadertafels voor het kantoor van @lightyear_cars Inmiddels wordt er druk aan vergaderd om een electrische auto te ontwerpen die zichzelf kan opladen met zonnecellen. Trots op dit project! Foto’s door @fnelemans en @sarah_vandergiesen
17 oktober 2019
We zijn net begonnen aan een nieuw project op de Rijpgracht in Amsterdam. De vraag van de opdrachtgever is hoe we souterrain aan de bel-etage kunnen koppelen om er een groter appartement van te maken. Beloofd een leuke opgave! ?
2 oktober 2019
De opdrachtgever wilde een eigen huis bouwen voor € 100.000. Door een compact volume te ontwerpen met een kleine overspanning van de draagconstructie, samen met eenvoudig installatiewerk en doordat de opdrachtgever veel zelf doet, hebben we dit kunnen realiseren. Het kalkhennephuisje wordt nu afgestuct met kalk, dan is het huis dicht en kan er worden begonnen aan het interieur!
25 september 2019
Tegenover Artis in Amsterdam staat dit prachtige monumentale pand uit 1879. Een paar weken terug hebben we de opdracht gekregen om een ontwerp te maken voor de renovatie van de eerste en tweede verdieping van het huis. Mooie uitdaging!
19 september 2019
Bij dit appartement kom je binnen op de slaapverdieping. We hebben daarom de overloop extra ruim gehouden en de garderobe verwerkt in een gerookte eikenhouten kastenwand. De foto is gemaakt door @soniamangiapane
5 september 2019
Dit dakterras op het westen maakt de woonkamer twee keer zo groot in de zomer. Foto door @soniamangiapane
3 september 2019
Deze voormalige ongeisoleerde zolderverdieping heeft 2x 80mm glaswol in het dak gekregen en overal HR++ glas. Daar zie je niks van maar comfortabel is het wel.
2 september 2019
Toen onze opdrachtgevers de berging verdieping boven hun appartement kochten was het niet moeilijk ze er van te overtuigen om dit te transformeren tot woonverdieping met dakterras, en daar onder de slaapverdieping te maken. Meer fotos op onze website, link in bio. De mooie maatwerk keuken tot in de nok is gebouwd door: Klaas Olthoff. De aannemer van de verbouwing is @jcnieuwenhuizenbv. Mooie foto’s gemaakt door 📸@soniamangiapane
19 augustus 2019
Met de poten in de klei! We hadden onze opdrachtgever beloofd een dagje mee te helpen de kalkhennepwanden van zijn huis te storten. Nog een week flink doorstampen en dan zijn alle wanden gedaan!
13 augustus 2019
Het hoofdkantoor van Lightyear in Helmond is bijna opgeleverd. De open werkvloeren worden onderverdeeld in verschillende werkzones door glazen ‘doosjes’ en open overlegplekken. Naast het interieur hebben we ook de vergadertafels ontworpen en laten maken. Deze week hebben we de laatste geleverd. Ze geven een warme finishing touch aan het overall grijze interieur. @lightyear_cars @fnelemans
18 juli 2019
De eerste delen van de bar in de Wagamama op het Max Euweplein in Amsterdam zijn geplaatst! We gaan de twee uithoeken van het restaurant aan elkaar koppelen met deze lange uitgerekte ronde bar. Het begint er al aardig op te lijken! Mooi maatwerk van INTOS Interior Solutions. Bouw door Van der Meule Installatiewerken en aannemer JC Nieuwenhuizen. Verlichting door Eikelenboom.
16 juli 2019
Intussen in Breda: een deel van de zoldervloer is zojuist verwijderd waardoor deze vide is ontstaan op de overloop. Twee nieuwe daklichten zorgen voor een mooie lichte ruimte.
15 juli 2019
Vandaag een bezoek gebracht aan de Barbican Estate in Londen. Zeer indrukwekkend. Zeker als je weet dat alle betonnen oppervlakken met de hand bewerkt zijn... er is 9 jaar aan ontworpen, en het kostte 12 jaar om te bouwen.
12 juli 2019
< /div>