nieuws



Voor het laatste nieuws kun je ons Instagram-account volgen: studio.saam



Uitbreiding Villa Westzaan - Waar de nieuwe uitbreiding en het oude huis elkaar raken ontstaat een mooi spanningsveld tussen het verleden en het heden. Het entresol steekt hier als een balkon de ruimte in, met eronder de keuken, en er bovenop een werkplek met fenomenaal uitzicht. Met de volledig glazen gevel is het net alsof je buiten op het terras zit. Foto: @adegfoto Aannemer: @jcnieuwenhuizenbv
2 februari 2023
Bij de uitbreiding van de villa in Westzaan lag de focus op het uitzicht over het Noord Hollandse slagenlandschap. Foto: @adegfoto Aannemer: @jcnieuwenhuizenbv
1 februari 2023
Speciale aandacht ging uit naar de trap in de villa in Westzaan. Op de plek waar de nieuwe uitbouw in het bestaande huis werd geschoven is een vide gemaakt waar deze trap vier verschillende vloerniveaus met elkaar verbind. Foto door @adegfoto Aannemer @jcnieuwenhuizenbv Trap door @dehoopamsterdam
31 januari 2023
De bouw van de vakantiewoning in Zeeland is in volle gang. Afgelopen week is de houten kap geïnstalleerd door @fraanje_aannemingsbedrijf Deze dak elementen kunnen scharnieren zodat deze gemakkelijk met een kraan op de juiste positie gezet kunnen worden. En dan is zo’n dak in één dag te plaatsen. Hierdoor zijn de contouren van de optopping in één keer zichtbaar geworden!
29 november 2022
In hartje Amsterdam is de renovatie van dit jaren ‘30 appartement in volle gang. De woning wordt volledig geïsoleerd met een damp-open isolatiesysteem op basis van houtvezel en kalkstuc. Houtvezel is een natuurlijk isolatiemateriaal gemaakt van reststromen uit andere houtverwerkingsprocessen. Glas wordt vervangen door monumentenglas, gebruik makend van de bestaande kozijnen en roedeverdeling. Daarnaast gaat de woning van het gas af. Omdat de welstand geen buiten-unit toeliet in dit beschermde stadsgezicht is de keus gemaakt om het te verwarmen door middel van een lucht-water warmtepomp die geen buiten-unit nodig heeft. De bewoners kunnen binnenkort gaan genieten van het mooie stadsgezicht door een nieuw geplaatste driedelige schuifpui en dakterras.
24 november 2022
De verbouw en aanbouw van het jaren ‘50 huis in het Epserbos is sinds een aantal weken begonnen. En worden zo langzamerhand de eerste contouren zichtbaar van de nieuwe uitbouw. Het dak wordt gerenoveerd en met dakplaten geïsoleerd, de bestaande muren worden geïsoleerd en de ramen worden vervangen door rendement glas. Waar wij nu al van kunnen genieten is hoe het uitzicht van het bos nu al gekaderd wordt door de gevelopeningen. @obdeijn
17 november 2022
Het ontwerp voor een verlichting conceptstore voor @lightmattersnl vordert gestaag. We ontwerpen één groot meubelstuk welke bestaat uit bakstenen. Door gebruik te maken van een ongebruikelijk materiaal in een interieur wordt het contrast groter met het strakke product wat er uiteindelijk gepresenteerd gaat worden. Het is niet alleen een winkel maar het wordt werkelijk een beleving. Je komt binnen in het entree gebied. Welke een uitnodigende uitstraling heeft doordat de verlichting is opgesteld zoals het thuis ook kan zijn. Het stenen meubel stuk neemt je mee naar verschillende type lampen en sferen. De polyestergolfplaten scheidt de ruimte maar laat het licht zachtjes door schemeren. Achter in de winkel tref je het licht lab. Hier wordt de techniek achter de verlichting toe gelicht en kunnen er lichtplannen worden gemaakt.
17 oktober 2022
1:1 onderzoekend ontwerpen
19 juni 2022
De uitbouw van het jaren '50 huis in het Epserbos krijgt vorm. Het gaat in kleur en materiaal mee met de bestaande architectuur maar de uitbouw krijgt een contrasterende vorm en detailering. Door de uitbouw haaks op het bestaande huis te zetten maken we een besloten buitenruimte. Houten kozijnen in het witte metselwerk omkaderen het uitzicht op het bos.
16 mei 2022
Het ontwerp van het penthouse vordert gestaag. We delen het appartement opnieuw in en we combineren hierbij een aantal functies in één zodat er meer ruimte ontstaat voor een grote open woonkamer dat uitzicht geeft op de historische binnenstad van Amsterdam. We hebben een aantal maatwerk-meubilair-elementen ontworpen die uitgevoerd gaan worden in drie verschillende tonen houtfineer. Met hun ronde vormen verhullen ze de draagstructuur van de woontoren en zorgen voor een vloeiende overgang tussen de verschillende functies.
12 mei 2022
De vergunning voor het vakantiehuis op Terschelling is verleend! Dat ging niet zonder slag of stoot, er is veel geschaafd aan het ontwerp en lang overlegd met de welstand, maar het resultaat mag er wezen. Verscholen in een duinpan gaat dit houten huis een grote familie herbergen tijdens hun vakanties. Ondergronds komt de garage, een slaapkamer en sauna. Daarbovenop komt een volledig houten huis met op de begane grond de leefruimten van waaruit je in alle richtingen de omliggende terrassen op kunt stappen. Op de verdieping genoeg slaapkamers voor de hele familie. Door de zonnepanelen i.c.m. een warmtepomp met aardwarmte wordt het huis gasloos en bijna energie neutraal. De opdrachtgevers blij, wij blij. Op naar de uitvoering! 
13 april 2022
Het beste compliment dat je kunt krijgen is als opdrachtgevers weer bij je terugkomen voor een nieuwe opdracht. Ditmaal hebben we ze geholpen met een onderzoek naar uitbreidingsmogelijkheden van hun pas aangekochte jaren '60 huis in Epse. De vraag naar meer ruimte kan op dit perceel op veel verschillende manieren opgelost worden. Wij proberen daarbij veel studies te doen naar wat het beste past bij onze opdrachtgevers.
10 maart 2022
2022! Een nieuw jaar met nieuwe projecten. Maar ook een jaar waarin we weer mogen werken aan dit project: De transformatie van een stukje Hembrugterrein. Waarin wij binnen het plan van @bureausla een ontwerp hebben gemaakt voor een toekomstbestendige familie loft in een deel van deze oude munitie loods!
3 januari 2022
Binnenkort starten we met het optoppen van een vakantiehuis uit de jaren '60 in Zeeland. In het ontwerp is een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de begane grond; de oorspronkelijke bungalow, en de opbouw; een nieuwe houten kapverdieping. Het hele huis krijgt een dik isolatiepakket en het dak wordt belegd met zonnepanelen.
31 augustus 2021
In Westzaan is de fundering gestort en de contouren van de uitbreiding worden zichtbaar. Deze villa wordt getransformeerd tot een huis dat zich volledig richt op het uitgestrekte slagenlandschap van de Zaanstreek.
27 augustus 2021
Voor een maisonette in Bos en Lommer zijn we begonnen met de eerste schetsen. Deze variant sloeg aan; door een deel van de vloer weg te zagen maken we een dubbelhoge ruimte dat zo meer licht binnen haalt en een verbinding maakt met de werkkamer erboven.
9 juli 2021
Het anderhalve verdieping huis! Het was de wens van onze opdrachtgevers om meer leefruimte te creëren in hun casco appartement in Amsterdam Noord. Het casco had een dubbele, maar toch beperkte, hoogte. Het resultaat is appartement met meer vide dan verdieping. De entresol heeft een minimale vloerdikte, waarop je door middel van vides en zichtlijnen op geen enkel punt de sfeer en de ruime hoogte van het casco uit het oog verliest. De constructie van de vloer was erg belangrijk voor het ontwerp, waarin “ruwbouw is afbouw” het uitgangspunt vormde voor de materialisatie van het interieur. Dit was nooit tot stand gekomen zonder de ambitie van onze opdrachtgevers en toewijding van de aannemer Leguit & Roos! 💪 📸 @degrootag keukenontwerp/bouw @studiosool
5 juli 2021
Vlak voordat de pandemie uitbrak vorig jaar hebben we een Wagamama in Brussel opgeleverd. Even geleden alweer, maar @degrootag heeft er onlangs mooie fotos van geschoten. Deze foto laat mooi de twee contrasterende sferen zien die we hebben ontworpen. @wagamama_be
27 mei 2021
In The Mall of the Netherlands hebben we onlangs een nieuwe Wagamama opgeleverd. Aan een groot indoor plein, omringd met restaurants en een bioscoop, opent binnenkort een nieuwe vestiging van het fast casual dining concept met Japanse keuken. Link in bio voor meer foto's op onze website. @degrootag @wagamama_nl
17 mei 2021
We maken aardige stappen in het voorlopig ontwerp voor het vakantiehuis op Terschelling. Welke variant zouden jullie kiezen?
16 november 2020
Iedereen staat in de startblokken om te beginnen met de realisatie van het ontwerp voor de loft woning in Amsterdam-Noord. De combinatie van “ruwbouw = afbouw”, vloeren van CLT koker profielen, en een uitdagende stalen constructie om deze flinterdunne tussenvloer mogelijk te maken, zorgt voor een unieke, stoere en rauwe look. We kijken uit naar het resultaat! En dat komt meer dan in orde met uitvoerende partij !
5 november 2020
Onze opdrachtgever kocht vorig jaar een uitgewoond appartement met een souterrain en vroeg ons een woning te ontwerpen met een sterke verbinding tussen de twee woonlagen en voldoende licht in het souterrain. Wij bedachten een centrale zone met trap en bergruimte waarin de installaties weggewerkt kunnen worden. Volledig in hout afgewerkt zorgt dit ook voor een scheiding van de leefruimtes. Om het souterrain van voldoende licht te voorzien komt er een beloopbare glazen vloer in samen met een boekenkast die vanaf de belétage tot in het souterrain doorloopt. Het appartement gaat er niet alleen heel vet uit zien, het gaat ook voorzien worden van een volledig nieuw geisoleerde schil, en ventilatieluchtwarmtepomp i.c.m. warmteterugwinning. Geen gas meer nodig dus!
20 oktober 2020
Wij hebben het definitieve ontwerp afgerond voor een huis in Westzaan. Het bestaande huis met mansardekap wordt uitgebreid met een houten schuurvormig volume waar de nieuwe ingang, keuken en een slaapkamer in komen. Wat vanaf de straatkant als een bescheiden en gesloten aanbouw oogt, is aan de achterzijde een groot gebaar met een volledig glazen gevel dat uitzicht geeft op het uitgestrekte Noord Hollandse landschap. De houten lamellen laten veel licht door maar gaan oververhitting in de zomer tegen. In de keuken omlijsten houten kozijnen het Zaanse landschap.
12 oktober 2020
We presenteerden deze week het definitieve ontwerp voor de renovatie en uitbreiding van het huis in Blaricum. Het hele huis gaat op de schop. Het bestaande huis wordt opnieuw ingedeeld en krijgt een rieten kap met dakkapellen. De nieuwe houten aanbouw van CLT (cross laminated timber) wordt bekleed met contrasterende zwarte 'boards and battens'. Hierin komt een werkruimte aan de tuin, de masterbedroom op de verdieping, en in de kelder nog een gym. Het huis wordt helemaal verduurzaamd naar een energieontwerp van @studioeco_ Binnenkort meer op de website!
30 september 2020
Begin vorig jaar hebben we dit project in Haarlem opgeleverd. Het hele huis is gestript maar de jaren '30 details zijn behouden gebleven. In contrast met deze stijl is de uitbouw modern vormgegeven, in een grid van 60x60cm. De tegels en kastjes zijn uitgelijnd voor dit mooie rustige beeld. Geweldig werk van @tijs_keps_bouw. Gefotografeerd door @degrootag
15 september 2020
< /div>