over ons


Dit zijn wij


Studio SAAM is een architectenbureau in Amsterdam. SAAM staat voor samen. Samen omdat het is ontstaan door het samengaan van Atelier ten Kate en DS Architecten. En omdat wij vinden dat de realisatie van een goed ontwerp alleen kan ontstaan door een goede samenwerking tussen opdrachtgever en architect, en alle andere betrokken partijen.

Wij zijn gespecialiseerd in duurzame transformaties van bestaande woningen. Wij maken ontwerpen voor particulieren opdrachtgevers waarbij we huizen en appartementen uitbreiden door uitbouwen, efficiënte indelingen, bergingen bij woningen betrekken, of woningen samenvoegen.

Soms vergt de ontwerpopgave een meer behouden benadering waarin we de bestaande situatie renoveren. Een aantal van onze projecten bevinden zich in beschermde dorp- en stadsgezichten of zijn een onderdeel van een monumentaal ensemble.

Naast woningbouw en particuliere opdrachtgevers maken wij ook ontwerpen voor zakelijke klanten bijvoorbeeld het interieur van kantoren en restaurants.

Wij hebben een breed werkveld maar bovenal ontwerpen wij altijd met duurzaamheid in ons achterhoofd. En dan bedoelen we duurzaamheid op drie verschillende manieren: levensduur, verbruik en gebruik. SAAM staat namelijk ook voor Sustainable Architecture and More. Duurzaamheid is als een rode draad door al onze projecten verweven. Naast architectuur houden wij ons ook graag bezig met projecten op een kleinere schaal zoals het maken van meubels of objecten. Vandaar ... And More.


Team


Judith ten Kate - architect
Erik Dral - architect
Jilles van Eibergen Santhagens - architect
Maartje Wiemer - ontwerper
Reem Bou Hamdan - ontwerper

Projecten


deli 'mooi eten' amsterdam - 2020
uitbreiding huis rotterdam - 2020
vakantiehuis terschelling - 2020
aanbouw villa aerdenhout - 2020
wagamama brussel - 2019
verduurzaming woonboerderij - 2019
schuur monumentaal ensemble abcoude - 2019
wagamama amsterdam - 2019
blue mirror experience - 2018
dakopbouw en terras amsterdam - 2018
casco ontwerp en project management villa landsmeer - 2017
uitbouw woning haarlem - 2016
maquette villa den haag - 2014
prijsvraag openluchttheater hulst - 2014